Klímával fűteni? Igen!

Klímával fűteni? Igen! 


A gyors időjárás-változások kihívások elé állítanak minket szinte minden évszakban a megfelelő otthoni hőmérséklet elérésében. Hitte volna, hogy akár kedvezőbb áron fűthetünk arra alkalmas klímával, mint gázzal? A válaszunk igen. Az eddig meszokott hagyományos fix fordulatszámú klímák (on-off redszer) az átmeneti időszakban tudtak átvészelni a hidegebb estéket, működési tartományuk szerint az on/off készülékek általában + 5°C és +45°C közötti intervallumon belül használhatóak. Ezzel szemben hatalmas változás az inverteres légkondicionálók még – mínusz -15 Celsius-foknál is energia hatékony fűtést képesek produkálni.1 kW villamos áramból, kb 4-5 kW-os fűtési energiát képesek produkálni. Ezek a berendezések, nem ritkán A vagy A+ energiaosztályba tartoznak. Klímaberendezések fűtés funkció alkalmazása esetén a kondenzvíz a kültéri egység hőcserélőjén csapódik le, majd az alatta lévő kondenzvíz gyűjtő tálcában gyűlik össze. A kondenzvíz elvezetéséről, vagy csepptálca fűtéséről gondoskodni kell. A készülékek nagy része ma már rendelkezik automatikus leolvasztás funkcióval ennek köszönhetöen képesek akkár mínusz -20 °C és -30°C ban is müködni.

Télen klímával fűteni olcsóbb, mint gázzal! A 70/2009 (XII.4) KHEM rendelet egy új tarifát hozott létre az egyetemes szolgáltatás keretében ellátott ügyfelek számára. A rendeletben szereplő tarifa neve „H” tarifa. A tarifa alkalmazását, ügyfelek részéről történő igénylését, 2010. április 16-tól teszi lehetővé a jogszabály. A tarifa célja, hogy a hőszivattyúk és a napenergiából és egyéb megújuló energiaforrásból kiépített fűtési rendszerek esetén, a hőellátást biztosító berendezések üzemeltetését közvetlenül szolgáló készülékek (pl. keringető szivattyúk, kompresszorok, automatikák) villamosenergia-fogyasztását egy kedvezőbb árú tarifán lehessen elszámolni a fűtési szezonban azaz 189/1998. (XI. 23.) Korm. rendelet a központi fűtésről és melegvíz-szolgáltatásról tartalmazza, hogy a fűtési idény az év október hó 15. napja és a következő év április hó 15. napja közötti időszak. A rendelet szerint ez a kedvező ár a mindenkori „B tarifánál” (vezérelt tarifa, éjszakai áram) nem lehet magasabb.Tehát nem igaz, hogy az elektromos árammal való fűtés milyen drága, ebben az esetben ez egyáltalán nem igaz. "H” árszabás mellet 18,27 Ft/kWh-ba kerül a fűtésünk, ha légkondicionálót használunk!

A műszakiworld online webáruház a Gree inverteres légkondicionálók vásárlását javasolja minden évszakban történő használatra hiszen az egyik legfontosabb tulajdonságai közé tartozik: az Intelligens leolvasztás funkció: A leolvasztó funkció működése egyszerű. Ha a hőmérséklet -5°C alá csökken, nagy valószínűséggel fűtési üzemmódban a kondenzátor lefagyhat. Az automatikus leolvasztás 40 percenként működésbe lép, ami nagyban növeli a fűtés hatásfokát. Az új intelligens leolvasztás mód tökéletes leolvasztást fog eredményezni a klíma számára, amennyiben a környezeti hőmérséklet megegyezik a cső hőmérséklettel. Így ez az ismétlődő leolvasztó funkció, nemcsak megvédi az elektromos egységet,  hanem jobb hatásfokú fűtést is lehetővé tesz. Így Ön téli üzemmódban jobb fűtés hatásfokot érhet el. 

Néhány példa:

RCOOL Prime 9 (2,6kw) – 215.000 HUF
  RCOOL Prime 12 (3,5 kw) – 230.000 HUF
 RCOOL Prime 18 (5,2 kw) – 325.000 HUF

       Áraink tartalmazzák az áfát és szerelési díjat is, 3 méter csőhosszig.

Gree Comfort Plusz GWH09KF (2,5kw) – 235.000 HUF
Gree Comfort Plusz GWH12KF (3,5kw) – 245.000 HUF
Gree Comfort Plusz GWH18KF (5,3kw) – 344.000 HUF
Gree Comfort Plusz GWH24KF (6,5kw)  – 410.000 HUF

       Áraink tartalmazzák az áfát és szerelési díjat is, 3 méter csőhosszig.

További részletekért keresse ügyfélszolgálatunkat! 
Telefonos ügyfélszolgálat: 
http://www.muszakiworld.hu/ 
Facebook: https://www.facebook.com/muszakiworld
E-mail: muszakiworld@gmail.com 
Tel: 06-1/793-5754 - 06-1/785-5324 vagy 06/20-552-0887

 

Gyártók,Brands
Hírek
Amit a Wifis klímáról tudni érdemes

A wifi-s klímaberendezéseket bárhonnan tudjuk vezérelni. Ez sok esetben nagyon jól jön.

új hűtőközeg R32

új hűtőközeg R32. Az R-410A Hűtőközeg 2025-től kezdődően ennek a hűtőközegeknek a használata is tilos lesz

Milyen klímát vegyek?

Melyik klímát válasszam a klímatípusok közül? A jó választáshoz érdemes mindegyik típust röviden megismerni.

Klíma karbantartás fontossága

A lakosság egy része nem is törődik vele és ezzel komoly veszélyeknek teszik ki magukat és családjukat is.  A garancia vesztésről már ne is beszéljünk

Klímával fűteni? Igen!

A 70/2009 (XII.4) KHEM rendelet "H" tarifa 

Kövessen minket

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!
Lépjetek a Műszakiworld Online Webáruház Facebook oldalára,
és az egérrel menjetek a Like/Tetszik gomb fölé és klikkeljetek!

 

 

FIZETÉSI PONT PARTNER

Áruházunk átvevő pontján már bankkártyával is fizethet:
Áruházunkban az alábbi kártya típusokkal fizethet: 
Maestro és MasterCard