Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Légkondicionáló, klíma berendezések telepítése esetében egyéb fontos tudnivalók

Vállalási feltételek és szolgáltatás menete  

A Multinet Korrektor Kft a szolgáltatást újpesti telephelyéről Budapest összes kerületében Budapesten kívül max: 50 km-es vonzás körzetében tudja biztosítani egyedi csomagáron! Az általunk előre megadott várható szerelési időpont tájékoztató jellegű információ, az időpontok egyoldalú változtatásának a jogát minden esetben fenntartjuk. Ingyenes kiszállítással, komplett szakszerű beszereléssel, teljes körű gyári garanciával és szerelői telepítési garanciával, klíma telepítési tanúsítvány ügyintézéssel, szervizháttérrel, rejtett költségek nélkül, Minden klímaberendezés esetében Inverteres kompresszor technológiával, R32 környezetbarát hűtőközeg-gázzal, alapszerelést 3 méter hűtő közeg csövezésen belül, biztosítjuk a szükséges szerelési- és segédanyagokat előleg fizetése nélkül! GARANCIÁLIS FELTÉTELEK: A nálunk vásárol és általunk beszerelt klíma készülékekre 1 év azaz 12 hónap – szerelési garanciát biztosítunk! Ez nem ugyan az mint a gyártó által biztosított készülék – garanciával További részletekért keresse ügyfélszolgálatunkat.  Az elektromos betáplálás kialakítása, ami minden esetben dugvillával, Konnektorba történik. (egyéni igények esetén villanyszerelő szakemberrel kell kiépíteni!)   A klíma telepítésnek nem része a wifi modul konfigurálása (beállítása). A klímabeszerelés időtartama az egyszerűbb klíma felszerelése 3-5 órás időtartamot vesz igénybe, a komplikáltabbak akár több napos, több kiszállással készülnek el. 


 

Milyen fizetési lehetőségek vannak?

Készpénzes fizetés lehetőség: a megrendelt termékek/szolgáltatàsok,készpénzes kifizetése! A megvásárolt termékek/szolgáltatás árát a szervizes kollégáknál kell kifizetnie a termék, vagy szolgáltatás átvételkor, készpénzben.
Banki Átutalásos fizetés lehetőség:  Biztonságos készpénz nélküli fizetési mód a banki átutalás. Ebben az esetben,önnek kell a vásárlásának végösszegét saját bankszámlájáról átutalnia. (előre vagy utólag)
Bankártyás fizetés lehetőség: Mastercard, Visa, Maestro típusú bankkártyákal is tud webáruházunkban fizetni, (Átvételi Ponton történő) a terminál helyhez kötött tehát ezt a szolgáltatást a 1042.Budapest, Petőfi utca 18-számú irodánkban lehetséges!  
Utánvét fizetés lehetőség: (fizetés a csomag átvételekor) Utánvéttel történő készpénzes fizetés esetében Ön a terméket kézbesítő futárnak fizeti készpénzben.


Hogyan zajlik a klíma beszerelése, a klímaszerelés folyamata

A klíma beltéri egység pontos helyének meghatározása után a tartókonzol felfúrása és a kivezető csövek furatának előkészítése történik, ezzel párhuzamosan a klíma kültéri egységének konzolon vagy padlón álló talpazatának kialakítása is megtörténik. Az elektromos bekötés és tömítettség ellenőrzés, majd vákuumolást követően a klíma beüzemelésre kerül, az ügyfélnek a szerelést végző klímás kolléga bemutatja a klímaberendezés működését, a távkapcsoló kezelését és segít a gombok eligazodásban. A szerszámok elpakolása után egy porszívós takarítással szinte az induló állapotra állítjuk vissza a lakás tisztaságát, majd átadják a kollégáink az számlát és a garanciafüzetet. Az általunk elkészített dokumentáció ami tartalmazza az összes adatott a klímaberendezésről és megrendelőről átadjuk rögzitjük az NKVH-nál.


Klíma méretezési táblázat

Klíma méretezés, teljesítmény számítás Egy átlagosan felépített helyiségre légköbméterenként 30-35 Watt hűtőteljesítményt számolhatunk. Egy átlagos helyiség belmagassága 2,7 méter, így négyzetméterenként kb 80 Wattal számolhatunk. Az alábbi táblázat megmutatja egy átlagos rendeltetésű és belmagasságú helyiség hűtőteljesítmény igényét a kereskedelemben kapható klímaberendezések szabványos hűtőteljesítmény értékeire. Természetesen a manapság kapható automata(inverteres) készülékek teljesítménye folyamatosan változik a helyiség hő viszonyihoz, ezért elég egy középértéket megadni. Társasházi, lakótelepi nappalik, hálók esetében szinte mindig ideális egy 2.5kW - 3.5KW teljesítményű készüléket választani, nagyobb családi házaknál vagy több egybenyitott szobánál már 3.5kW vagy ennél nagyobb klíma is kelhet. Amennyiben egy egyszerű, átlagos rendeltetésű helyiségeket akarunk klimatizálni. Szabványosklíma Teljesítmény,értékek 

Helyiség légköbméter Helyiség,alapterület  (belmagasság:2,7m) 

2,5 Kw 71-83 m3 15-25 m2

3,5 Kw 100-117 m3 25-45 m2

5,2 Kw 149-173 m3 45-65 m2

7,1 Kw 203-237 m3 65-85 m2


Klíma klima légkondi energiaosztály

A klímaberendezések energiafelhasználásuk szerint különböző osztályokba vannak besorolva.
Klímák esetében az energiaosztályokat az EER (hűtési) és a COP (fűtési) teljesítménytényezők határozzák meg.


Klíma Karbantartás, (fertőtlenítés és tísztitás átmosással) 

A klímaberendezésünk karbantartása és tisztítása átmosással, több szempontból is nagyon fontos. A klímaberendezések és légkondicionálók a szavatosság ideje alatt, a jótállási jegyen található, gyártó cég által előírt alkalommal és a gyártó cég utasításának megfelelően kell tisztítani, karbantartani!  A karbantartás elmaradása esetén a klíma garanciáját és a szerelési garanciát sem tudja érvényesíteni az ügyfél. A klímaberendezések, légkondicionálók megfelelő működéséhez, egészségünk érdekében, klímaberendezésünket, légkondicionálónkat évente kétszer (tavasszal és ősszel) rendszeresen tisztítani és karbantartani fertőtleníteni szükséges. A klímaberendezések és légkondicionálók karbantartását, tisztítását, ellenőrzését a nyári szezon kezdete előtt érdemes elvégeztetni, így nem érhet, minket bosszúság, hogy a nyári kánikulában nem fog működni a klímaberendezésünk, légkondicionálónk. Helytelen használat vagy hanyagság miatt tapasztalt meghibásodásra nem szól a garancia. Például elmaradt karbantartás vagy ki nem cserélt szűrő sem adhat indokot kártérítésre. A normális elhasználódásra - szűrők, tömlők eldugulása stb. - sem szól a garancia.

Gyakori érv a klímaberendezésünk, légkondicionálónk karbantartás ellen, hogy csak párszor használták a klímát, ezért nem kell karbantartani. Sajnos a használat gyakoriságának semmi jelentősége nincsen, mivel az egész télen lerakódott por réteg a klíma nyitott felső részén bejut a szerkezet belsejébe és ott az első beindításkor a nedves közegben megkezdődik a biofilmréteg kialakulását ami később a penész, gomba melegágya lesz. Legionella baktériumot tartalmazó levegő vizes környezetekben mindenhol kimutatható‼️ A karbantartás végeztével kollégáink aláírják, lebélyegzik  a karbantartási jegyzéket, mely a garancia feltétele. Ennek azért van jelentősége, mert ha a későbbiekben  műszaki probléma lépne fel, akkor a forgalmazónak vállalnia kell a készülékre adott garanciát.

Jellemzően társaságunk a klímaberendezések karbantartását minden évben Április 01 és Május 31-e közötti időszakban tavasszal végzi el. Az általunk telepített klímák tulajdonosait minden évben értesítjük az aktuális tisztítás esedékességéről,  telefonos megkereséssel.

A klímaberendezések és légkondicionálók  szezonomban és azon kívüli időszakban társaságunk 
egységes munkavállalási díjat számol fel, szakszerű karbantartási  szolgáltatás díja:
1-3 db esetén: 20.000 Ft + áfa/db
4-6 db esetén: 18.000 Ft + áfa/db
7-10 db esetén: 15.000 Ft + áfa/db
(karbantartási szolgáltatás alkatrészt nem tartalmaz)

Klímatisztítás tartalmazza:

 - Kiszállás díjat a  fizetős parkolás díjat  Budapesten és környékén
- Beltéri egység szűrőjének tisztítása, fertőtlenítése.
- Beltéri egység burkolatának vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése
- Beltéri egység hőcserélőjének vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése
 - Beltéri egység mókus kerekének vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése és teljes átmosása 
- Kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése
 - Kültéri egység hőcserélőjének, burkolatának vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése
 - Kültéri egység hőcserélőjének, burkolatának teljes átmosása 
 - Próbaüzem, kifújt levegő hőmérsékletet mérése
 - Klímaberendezés karbantartási jegyzőkönyv hitelesítése.


 AKCIÓS KLÍMA SZERELÉSI ALAPCSOMAG
Tartalmazza a következőke
t:

Telepítési csomag tartalmazza a következőket:

3 folyóméteren beül hőszigetelt hűtőközeg szállító csövek klíma dekor csatornában
 Kondenzvíz gravitációs elvezetése 3 fm-ig
Elektromos betáplálás kiépítése  kábelcsatornában 3 fm-ig dugvillával, konnektorba 
3m magasság-ig,kültéri egység felszerelése
(Ez nem érinti a panellakást, társas házat, egyéb magas épületet,
amennyiben a kültéri egység elérhető helyre, pl.: terasz, erkély, vagy ablak alá telepíthető.)
 1 faláttörés 45 cm vastagság-ig
1 pár klímatartó konzolt, vagy rögzítő talpelemet (pl.:teraszra)
Hűtőkör nyomáspróbája, vákuumozás, szakszerű beüzemelés
MKVH - Klíma telepítési tanúsítvány ügyintézése
* Két szakember 3-4 órás munkadíját és a kiszállási költségét.

Telepítési csomag nem tartalmazza a következőket:

Meglévő split klímaberendezés szakszerű leszerelése: 
3 méteren túl keletkezett anyag díj * 
Faláttörés 1 db felett 
Faláttörés 45 cm vastagság felett: 
Kültéri egység felszerelése 3 méteren felül 
Kondenzvíz elvezetése 3 méteren felül :
Extrém feltételek melletti szerelés
(külön állványzat, kosaras autó, illetve ipari alpintechnika) 
 


Munkaidő, kiszállítás, kiszállás költsége

Budapest és 50- km-es körzetében a kiszállási és kiszállítási díj: INGYENES! 
50km-en felül 200 Ft/km oda-vissza fizetendő 
Klímás kollégáink munkanapokon (H-P): 09.00-13.00 valamint 15:00-18:00 között telepítenek
Hétvégén nem dolgozunk de, ha munkaidőn kívül
pl: (szombat -vasárnap) az ügyfél külön kérése a klíma telepítést lehetséges + 10.000,- Ft / fő/ berendezés


Engedélyek, biztonságos munkakörülmények

Társasház, és műemlék jellegű épületek esetén minden esetben a vásárló, megrendelő feladata informálódni, gondoskodni a szükséges hatósági és társasház engedélyek beszerzéséről. A megrendelő, vásárló feladata biztosítani a munkaterület a biztonságos munkavégzéshez szükséges szabad területet. Az ebből adódó káresemények, és helyreállítási költségek minden esetben a megrendelőt terhelik. Szekrények, polcok, berendezések és egyéb munkavégzést, és a kivitelezést akadályozó tárgyak eltávolítását, mozgatását szakember kollégáink térítési díj ellenében sem fogják mozgatni eltávolítani. ennek hiányában a berendezésekben keletkezett károkért csak a megrendelő felel.


Munkavégzés során a munka környezetében fellépő, káresemény

A Klímatelepítés több alkalommal is falfúrással jár a legnagyobb gondosság mellett is porral és a vakolatból leszakadó kisebb nagyobb darabokkal jár, a telepítés után ennek helyreállítása a megrendelő a vásárló feladata, klímás szakember kollégáink ezen munkálatokat térítési díj ellenében sem tudják elvállalni. (nem kőművesek) 


Vásárlói jogok jótállás garancia

A vásárló, megrendelő jelen Vállalási feltételeket és szolgáltatás menetét elolvasta, az online felületen vagy telefonon leadott megrendelésével azt elfogata és tudomásul vette (szerződött)  A Multinet Korrektor Kft a Klímavédelmi hatóság által regisztrált mint értékesítő és telepíttető jogi személy, az általa szállítva és szerelve történt klímaberendezésekre 1-év azaz 12 hónap szerelői jótálást vállal., továbbá a gyártói azaz a klímaberendezések jótállási feltételei csak abban az esetben érvényesíthető ha a gyártó által előírt éves karbantartásokat a vásárló szakszerűen NKHV -által regisztrált szerelővel elvégezteti. Mindig felhívjuk a megrendelőink figyelmét arra, hogy a klímaberendezések és légkondicionálók karbantartását, tisztítását, ellenőrzését a nyári szezon kezdete előtt érdemes elvégeztetni, így nem érhet, minket bosszúság, hogy a nyári kánikulában nem fog működni a klímaberendezésünk, légkondicionálónk.


Otthonfelújítási támogatás program

Fontos, hogy az Otthonfelújítási program utólagos finanszírozású támogatás, ezért a költségeket első körben teljesen az ügyfél állja. Az állami támogatás iránti igényedet is csak a munkálatok elvégzése, valamint az anyagköltségek és a szolgáltói – szakemberek munkadíja – számlák kifizetése után, legkésőbb 2022. december 31-ig lehet benyújtani. Az igénylés benyújtására a felújítási munkák lezárulta után 60 nap áll majd a rendelkezésedre. Ebben az időszakban célszerű összeszedmi azokat a szerződéseket, dokumentumokat és számlákat, amelyekre az igényléshez szüksége lesz. Hogyha többféle munkálatra, például nem csak klímaszerelésre, hanem mellette még festésre, szigetelésre, bővítésre, burkolásra, esetleg asztalosmunkákra is igénybe vennéd a támogatást, akkor az igénylési határidő kiszámításánál a legutolsó kifizetési időpontott kell figyelembe venni. Ha megvan minden igazolás, szerződés és számla, a támogatási igénylése 3 fél módon: Az Államkincstár által üzemeltetett elektronikus felületen, postai úton, személyesen, a Kormányablakon keresztül.

Az Otthonfelújítási támogatás program részletei: A program szerencsére széleskörű, változatos felhasználási lehetőségeket kínál gyermeket nevelő családok részére, a gyerekek lakhatási körülményeinek javítása céljából. Így akár klímaszerelésre is igénybe vehető az otthon felújítási támogatás. Nézzük meg együtt, hogy mi az igénylés menete, mire van szükség hozzá és egyáltalán: kik jogosultak a részvételre az Államkincstár otthonfelújítási támogatás programjában? Az Otthonfelújítási támogatás program keretében akár a felújítási kiadások 50%-át – de legfeljebb 3 000 000 Ft-ot – is visszakaphatjátok. Az állami támogatással már meglévő otthonodat – otthonotokat tudod felújítani és fele-fele arányban vehető igénybe a munkadíjakra, valamint az anyagköltségekre. A Magyar Közlönyben megjelent szabályozás szerint a támogatás minden olyan magyarországi ingatlanra igényelhető, ami lakás vagy lakóház fő rendeltetési jelleggel van bejegyezve az ingatlannyilvántartásba. Ami nagyon fontos szempont, hogy a felújítandó ingatlanban az igénylőnek vagy igénylőknek legalább 50%-os tulajdonrésze legyen és legalább 1 éve az adott ingatlanban lakjanak. Ami a határidőt illeti, a támogatás csupán a 2022. december 31-ig elvégzett felújítási munkákra vehető igénybe, így a végdátumig mindenképpen be kell fejeződniük a munkálatoknak és be kell nyújtani az igénylést.

Kik jogosultak az Otthonfelújítási támogatásra? Elöljáróban annyit elmondhatunk, hogy a jogszabály szerencsére széles körben lehetővé teszi a támogatás igénylését, például még csak házasoknak sem kell lenni hozzá. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a támogatás csak egyszer igényelhető és a gyermekek számától független – nincs rá hatással, hogy egy gyermeket vagy többet neveltek. A jogosult családok köre tehát: legalább egy 25 év alatti gyermeket nevelnek és a gyermek együtt él a családdal, már a 12 hetes magzat is gyermeknek számít, 25 év feletti gyermek után igénybe vehető a támogatás, akkor, ha a szülővel együtt él megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő gyermeke, GYOD-ra, vagyis a gyermekek otthongondozási díjára jogosult szülők, a házasság nem feltétel, élettársi közösségben élő családok is igényelhetik, elvált szülők is igénybe vehetik – külön-külön, de egyedül is, ahogy az egyedülálló szülők számára is elérhető a támogatás. A támogatás igénylésének további feltételei: magyar állampolgárság, büntetlen előélet, köztartozás-mentesség, az igénylést megelőzően legalább egy éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony, ami a munkaviszonyon kívül felsőoktatási, valamint külföldi jogviszony is lehet ezt a 365 napos folyamatosságot egy maximum 30 napos megszakítás törheti meg, azoknál az igénylőknél, akik a koronavírus miatt veszítették el az állásukat, az utolsó 3 hónapban kapott álláskeresési járadékot is figyelembe veszik, a támogatás elbírálásánál a nyugdíj mellett végzett bejelentett munka minden formáját figyelembe veszik, a támogatás csupán egyszer vehető igénybe minden család számára, abban az esetben is, ha esetleg több gyermeket nevelnek.


Egyéb klímaszerelési munkálatok és azok árai 

Klímaberendezések szakszerű telepítése 2,5 kw-tól - 4,6 kw-ig
Bruttó 80.000.- Ft. 
3
méteren túl keletkezet anyag és munka díj
10.000.-Ft +áfa/méter díjat számolunk fel minden esetben 

Meglévő split klímaberendezés szakszerű leszerelése:

Klímaberendezések szakszerű telepítése során Faláttörés 1 db felett: 

Klímaberendezések szakszerű telepítése során Faláttörés 45 cm vastagság felett:

Klímaberendezések szakszerű telepítése során Kültéri egység felszerelése 5 méteren felül

Klímaberendezések szakszerű telepítése során Kondenzvíz elvezetése 3 méteren felül :

 


Klímaberendezések szakszerű telepítése 5 kw-tól - 7 kw-ig
 Bruttó 95.000.- Ft. 
3 méteren túl keletkezet anyag és munka díj
12.000.-Ft +áfa/méter díjat számolunk fel minden esetben



Klímaberendezések szakszerű karbantartása
20.000 Ft. + áfa/ db-tól 
Split klíma gázfeltöltés, kiszállással
30.000 Ft. + áfa 
Split klíma hiba diagnosztika, kiszállással
8.000 Ft. + áfa 
Split klíma beltéri vagy kültéri egység leszerelése (pl: panel program)
20.000 Ft. + áfa 
Kondenzvíz cső pótlása, meghosszabbítása, stb (flexibilis, merev)  
2.000.-ft + áfa / méter

Klíma előtelepítés : max: 3 méteren belül.
35.000.-ft + áfa 

(becsövezés, elektromos betáplálás, vezérlés és cseppvíz elvezetés kiépítése,
beltéri egység helyénél esztétikus doboz beépítésével - kérésre)
Kültéri egység felszerelése 3 méteren felül
(egyedi ár) 
(Ez nem érinti a panellakást, társas házat, egyéb magas épületet,
amennyiben a kültéri egység elérhető helyre, pl.: terasz, erkély, vagy ablak alá telepíthető.)
Extrém feltételek melletti szerelés:
Külön állványzat, kosaras autó, illetve ipari alpine technika


Számlázás és garancia füzet

Shoptermék vásárlás, illetve térítéses szolgáltatás igénybevétele után egyszerűsített elektronikus számlát az áfa törvény szerinti adattartalommal állítjuk ki, mely előre megadott vevő adatokat kérjük, hogy számla kiállítása előtt egyértelműen és érthetően jelezze ügyfélszolgálatunk részére! A kiállítás pillanatában a NAV-rendszerében ez már rögzítve lesz. Ha a helyszínen egyszerűsített számla kiállítása műszaki okból nem lehetséges a számla kiállítása még nem történt meg azt elektronikusan vagy utólag annak postázása központilag történik. Webáruházunktól vásárolt berendezésekhez nem kapót jótállási füzetet, nem történt katasztrófa, sajnos sokszor nekünk se biztosít az importőr, a szavatoság, jótállási feltételek érvényesítéséhez a számla is elegendő.


Klíma Kisokos, Hasznos Tippek Tanácsok

Mit jelent az EER és a COP?

EER - hűtési teljesítménytényező: A klíma hűtésének hatékonyságát jellemző paraméter, mely egységnyi villamos energiából előállított hűtőteljesítményt adja meg. Pl: EER=3,3 ekkor 1kW villamos energia felhasználásával 3,3 kW hűtőteljesítményt állít elő. COP - fűtési teljesítménytényező: A klíma fűtésének hatékonyságát jellemző paraméter, mely egységnyi villamos energiából előállított fűtőteljesítményt adja meg. Pl: COP=3,6 ekkor 1kW villamos energia felhasználásával 3,6 kW fűtőteljesítményt állít elő.

 Szárító (dry), párátlanító üzemmód:

A berendezés automatikusan időközönként ki-be kapcsolva csökkenti a levegő páratartalmát úgy, hogy közben a helyiség hőmérséklete jelentősen nem változik.A legtöbb ember a 40% és a 60% közötti páratartalmat érzi kellemesnek. Ha sokáig nedves az időjárás, a levegő páratartalma kellemetlenül megnövekszik, akár 80% fölé.Ebben az esetben a párátlanítás funkcióval a páratartalom 60 % alá csökkenthető a hőmérséklet csökkentése nélkül.

Éjszakai (sleep) üzemmód:

A ventilátor sebesség vezérlése autó módra áll át. A beállított hőmérséklet 1 óra múlva emelkedik 1 °C-kal hűtéskor, ill. 1 °C-kal csökken fűtéskor.2 óra múlva az eredetileg beállított értékhez képest 2 °C-kal emelkedik, ill. csökken üzemmódtól függően, majd a továbbiakban ezt a hőmérsékletet tartja a klímaberendezés.A ventillátor alacsony fokozatra kapcsol. Nem kell többé aggódnia, hogy megfázik a gyerek éjjel a klímaberendezés miatt! Az éjszakai üzemmód általában 5 óra múlva automatikusan kikapcsol, így még energiát is megtakarít.

Economy (gazdaságos) üzemmód:

A gazdaságos üzemmód akár 25%-os megtakarítást is eredményezhet a normál üzemmódhoz képest.Ezt akkor célszerű használni, amikor a szoba már a kívánt hőmérsékletre lett fűtve/hűtve, vagy a szobában tartózkodó kisgyerek vagy idős ember érdekében tartózkodnunk kell a hirtelen hőmérséklet változtatástól.

Automatikus lamella vezérlés (zsalumozgatás):

A kifújt levegő irányát szabályozó lamellákat több különböző fokozatra lehet állítani. Azok kívánság szerint szabályos időközönként fel-le mozognak, illetve automata üzemmód kiválasztásával mozgásuk automatikus.

Ionfrissítő, aniongenerátor (BIOnizer):

A beltéri egység iongenerátorral van, ellátva mely feltölti a kiáramló levegőt negatív ionokkal (anionokkal). A természetben nagyon sok anion keletkezik, például vízesések mellett vagy erdőkben. A természetes levegő frissítő hatásának egyik oka éppen a természetes anion termelődés.  Az anionok csökkentik a levegő por és füst tartalmát, elűzik az atkákat, továbbá elpusztítják a penészgombákat és semlegesítik a kellemetlen szagokat. Hozzátapadnak a levegőben lévő porszemcsékhez, baktériumokhoz és mérgező anyagokhoz, lekényszerítik őket a padlóra, ahonnan takarításkor könnyen eltávolíthatók. A negatív ionok nyugtatják az idegrendszert, jótékony hatással vannak a vérkeringésre, erősítik az immunrendszert,segítik az anyagcsere-folyamatokat és hatékony segítséget adnak a légzőszervi megbetegedések megelőzésében (pl. asztma, tüdőgyulladás).

Öntisztító, szagtalanító funkció:

A beltéri egység ventilátora a készülék lekapcsolása után még 1-2 percig működik, hogy segítse a belső részek kiszáradását. Megakadályozva ezzel a belső hőcserélő felület penészedését, gombásodását és baktériumok megtelepedését a készülékben.

Biofilter:

A biofilter egy speciális biológiai enzimet tartalmazó szűrő, mely kiszűri a mikroszkopikus porrészecskéket és egyéb szennyeződéseket, ártalmatlanítja a baktériumokat, gombákat és egyéb mikrobákat.

Aktívszenes elektrosztatikus szűrő:

A szűrő megköti a szagokat és veszélyes gázokat pl. ammóniát (NH3), formaldehidet, stb. Kiszűri a mikroszkopikus méretű porrészecskéket, füstöt, állati szőröket, polleneket egészen 0,01 ľm-ig. 6 hónaponként meg kell újítani.)     

A szűrőrendszer két részből áll:

1. réteg: Egy elektrosztatikus elven működő finom szűrőből, mely kiszűri a mikroszkopikus méretű porrészecskéket. 2. réteg: Egy aktív szén bevonatú rácsból, mely megköti a szagokat és veszélyes gázokat.

Zeolit filter (titánoxid/titánium-dioxid):

Két egymással párhuzamosan működő Zeolit filter eltávolítja a szennyeződéseket a levegőből. 3-5 év élettartammal rendelkeznek. Egyszerűen tisztíthatóak, elegendő a napra helyezni őket.

Foto katalitikus szűrő:

A foto katalitikus szűrő egy speciális antibakteriális hatású szagtalanító szűrő, amely kiszűri a levegőből a szagokat, dohányfüstöt, nagy hatékonysággal távolítja el a baktériumokat és egyéb mikroorganizmusokat,valamint gátolja azok elszaporodását, terjedését A szűrő közvetlen napfényre helyezve, a napsugárzás hatására regenerálódik, és visszanyeri szagtalanító hatását, így a szűrő rendszeres cseréje nem szükséges (élettartama 3-5 év).

Plazmaszűrő:

A plazma légszűrő egy aktív elektrosztatikus szűrő, mely először polarizálja a szennyeződést, majd elektronikusan leválasztja. Így a plazmaszűrő nagy hatékonysággal távolítja el a levegőből nemcsaka parányi, mikroszkopikus porrészecskéket, hanem a cigarettafüstöt, szagokat, házi atkákat, baktériumokat és polleneket is. A szűrő vízben való lemosással egyszerűen és tökéletesen tisztítható, nincs szükség a szűrő állandó cseréjére

Plazmagenerátor:

Az ionfrissítőhöz hasonlóan tisztítja a levegőt, csak míg az előzőnél a negatív villamos kisülést indukáló elektródákkal működő rendszernek köszönhetjük a negatív ionokat, az utóbbinál a plazmagenerátornak.

Turbófunkció:

A Turbó Hűtő és Fűtő Rendszer a beállított hőmérséklettől függetlenül 20 percen át csúcsteljesítményen működik.Ha hazaérkezése után a berendezést Turbó üzemmódra állít, ja, pillanatok alatt lehűtheti(vagy éppen felmelegítheti) lakása levegőjét. 20 perc üzemelés után a Turbó üzemmód automatikusan visszaáll a korábban beállított üzemmódra. 

Környezetbarát:

A jelenleg is számos klímaberendezésben alkalmazott CFC (R22) hűtőközeg ózonréteg-lebontó anyagokat tartalmaz. A nemzetközi egyezmények szerint néhány éven belül tilos lesz CFC-ket használni új termékekben. A legtöbb klímaberendezés már az új, CFC-mentes R407C és R410A hűtőközeggel van ellátva az ózonréteg védelme érdekében.Az R410A és az R407C jellemzői Nem tartalmaznak káros klórszármazékokat, ezért nem veszélyeztetik a környezetünket. Nem mérgezőek és nem gyúlékonyak, tehát biztonságosan kezelhetők. Forráspontjuk körülbelül megegyezik a hagyományos freonéval (R22), ezért könnyen kezelhetők. Majdnem ugyanakkora energetikai hatásfok érhető el velük, ezért nem kell megnövelni a klímaberendezés méretét.

A CFC-k káros hatás: 

A CFC-ben lévő klór felszáll az ózonrétegbe, ahol a napfény hatására reakcióba lép az ózonnal, és lebontja azt. Ez egy láncreakció, ami azt jelenti, hogy egy kevés CFC is nagy mennyiségű ózont képes lebontani. Ha megsértjük az ózonréteget, nincs, ami megszűrje a napból érkező UV-sugárzást, ezért a bőrrákot okozhat. Továbbá az UV-sugárzás erősödése károsíthatja a növények génállományát, így felborul az ökoszisztéma egyensúlya.

Inverter technológia:

Az inverter-szabályozású készülék teljesítménye tág határok között fokozatmentesen szabályozható. Ezt a szabályozást a készülék a hűtési igénynek megfelelően automatikusan végzi, a kompresszor fordulatszámának változtatásával. Az Inverter előnyei a fix fordulatszámú berendezéssel szemben: energiatakarékos (akár 30-40% megtakarítás) kisebb hőmérséklet ingadozás (precíz) gyorsabban éri el a kívánt hőmérsékletet halkabb működés alacsony indítási áramigény

Hidrofil bevonatos alumínium lamellázat (Zafír blue bevonat):

Beltéri egységen: a bevonat eredményeként a lamellákon nem gyűlnek össze a légáramlást akadályozó vízcseppek, a keletkező kondenzvíz szabadon lefolyik. Beltéri egységünk ezért hamarabb megszárad, a lamellákon nincs nedvesség, nem tapadnak meg a szennyeződések, nem alakul ki állott levegő hatása, és egyben, nő a hűtés hatékonysága. Kültéri egységen: az új bevonatnak köszönhetően a kondenzátorok élettartama jelentősen megnövekedik, a bevonat véd az eső és egyéb külső, korróziós hatásokkal szemben. Hőszivattyús üzemben pedig lerövidülhet a leolvasztási idő.

Meleg indítás (fűtő üzemmódban)

Fűtési üzemmódban a beltéri ventilátor csak a hőcserélő felmelegedése után indul el, elkerülve ezzel a hideg léghuzat kialakulását. Kétirányú automatikus légbe fúvásTélen a meleg levegőt automatikusan lefelé irányítja, nyáron a hideg levegőt a mennyezet felé tereli. 

Időzítő funkció

A készülék ki-, ill. bekapcsolási ideje programozható.

Téliesítő szett

Beépítésével a berendezés -15°C külső hőmérséklet mellett is használható hűtésre. (Csak szakszerviz döntése alapján építhető be a készülék beépítési körülményeinek figyelembevételével!)

Automata üzemmód 

A berendezés (hűtő-fűtő típusnál) automatikusan választja meg a működési üzemmódot (hűtés, fűtés) az induláskori hőmérsékletnek megfelelően, és automatikusan állítja be a ventilátor sebességet. Induláskor - amikor nagy a különbség a kívánt és a szobahőmérséklet között - maximális fokozaton indul a ventilátor, majd közelítve a kívánt hőfokhoz a ventilátor sebessége fokozatosan csökken.

Automatikus újraindulás

Áramkimaradás után az oldalfali készülékek automatikusan újraindulnak a korábbi beállításoknak megfelelően. Van olyan készülék ahol az újrakapcsolás ki is iktatható (programozható). 


Értékesítés - Szerviz - Karbantartás. 
Rendeljen Online, otthonról a fotelben ülve, utazás közben, vagy bárhol, ahol épp kedve tartja! 
További részletekért keresse ügyfélszolgálatunkat!
Munkanapokon: 08.30-16.30 között 
Akciós széles kínálat, megfizethető minőség, tökéletes választás.
További részletekért keresse ügyfélszolgálatunkat! 
Telefonos ügyfélszolgálat: Tel: 06-1/793-5754 - 06-1/785-5324 vagy 06/20-552-0887