Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Klíma berendezések időszakos karbantartása

Klíma berendezések időszakos  karbantartása

 Egészséges levegő + Magasabb hatásfok + Költségmegtakarítás + Garancia megtartása

 

Klíma karbantartás fontossága

➡️Egészséges levegő ➡️Magasabb hatásfok➡️Költségmegtakarítás

 

Szakszerű karbantartási szolgáltatás díja

1-3 db esetén: 20.000 Ft+Áfa/db
 4-6 db esetén: 18.000 Ft+Áfa/db
7-10 db esetén:  15.000 Ft+Áfa/db
(karbantartási szolgáltatás alkatrészt nem tartalmaz)

A klíma karbantartás és tisztítás több szempontból is nagyon fontos. A klímaberendezések és légkondicionálók a szavatosság ideje alatt, a jótállási jegyen található, gyártó cég által előírt alkalommal és a gyártó cég utasításának megfelelően kell tisztítani, karbantartani klímaberendezésünket!  A karbantartás elmaradása esetén a klíma jótállási feltételeit és garanciáját valamint szerelési garanciát is elveszítjük, tehát ha problémánk van azt nem tudjuk érvényesíteni. 

Mire nem terjed ki a légkondira szóló garancia?

Helytelen használat vagy hanyagság miatt tapasztalt meghibásodásra nem szól a garancia. Például elmaradt karbantartás vagy ki nem cserélt szűrő sem adhat indokot kártérítésre. A normális elhasználódásra - szűrők, tömlők eldugulása stb. - sem szól a garancia.

Ha nem figyelünk oda a karbantartás fontosságára akkor az a klíma meghibásodását is okozhatja. Ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy a karbantartás elmaradásával egy idő után büdös, áporodott  szagot áraszt a készülék, hiszen abban nagyon sok baktérium és kórokozó megtapad, melyek ugyanakkor egészségi állapotunkra is rossz hatással vannak.

Egészségügyi okok

A klímaberendezésben folyamatos páralecsapódás következtében a klímák beltéri egység hőcserélői  nedvesek lesznek, ami kedvez a baktériumok, gombák és vírusok elszaporodásának. Az elhanyagolt  klímaberendezés tulajdonosai egészsége szempontjából sem bizonyulnak éppen hasznosnak és akár visszatérő, krónikus felső-légúti betegségeket okozhatnak. Rendkívül fontos tehát a klíma karbantartás, melynek köszönhetően elkerülhetjük ezeket az egészségügyi kockázatokat is.

Klíma karbantartás a működőképesség szolgálatában

A rendszeres tisztítás azért is nagyon fontos, mert így elejét vehetjük a meghibásodásoknak. A por, a szöszök ugyanis megakadhatnak a lemezeken, melyek így akadályozzák a levegő szabad áramlását. Kétségtelen, hogy a porszűrők sok szennyeződést képesek felfogni, ám a tisztítás hiányában a lerakódott kosz csökkenti a hatékonyságot és többet is fogyasztanak az ilyen szempontból elhanyagolt készülékek. Nem csak a belső egységre érdemes figyelmet fordítani, hanem a kültérire is, ugyanis az utca szennyezett levegőjének hatására a koszolódás itt a beltéri sokszorosa lehet. A nyárfavirág szöszei szinte szőnyegként akadályozzák a levegőáramlást, és ezzel együtt a kültéri egység hűtését.

Gyakori ellenérv a karbantartás ellen

Gyakori érv a klímaberendezésünk, légkondicionálónk karbantartás ellen, hogy csak párszor használták a klímát, ezért nem kell karbantartani. Sajnos a használat gyakoriságának semmi jelentősége nincsen, mivel az egész télen lerakódott por réteg a klíma nyitott felső részén bejut a szerkezet belsejébe és ott az első beindításkor a nedves közegben megkezdődik a biofilmréteg kialakulását ami később a penész, gomba melegágya lesz. Legionella baktériumot tartalmazó levegő vizes környezetekben mindenhol kimutatható.‼️

Általában milyen feltételei szoktak lenni egy légkondira szóló garanciának?

A folyamatos garancia egyik legfontosabb alap feltétele az évenként elvégzett klíma tisztítás! A téli fűtésre is használt klímák esetén évi két tisztítás szükséges – tavasszal és  és ősszel! A tulajdonosnak kötelessége évente minimum kétszer karbantartást végeztetnie a berendezésen. Ám eltérő modelleknél eltérő feltételekről lehet szó, ezért az apróbetűs részt is mindig olvassuk el!

A klímaberendezések és légkondicionálók Szakszerű karbantartása, ellenőrzése

Jellemzően társaságunk a klímaberendezések karbantartását minden évben Április 01 és Május 31-e közötti időszakban (tavasszal) végzi el.

 

Hogyan történik a tisztítás?

- Kiszállás díjat a  fizetős parkolás díjat  Budapesten és környékén
- Beltéri egység szűrőjének tisztítása, fertőtlenítése.
- Beltéri egység burkolatának vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése
- Beltéri egység hőcserélőjének vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése
 - Beltéri egység mókus kerekének vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése és teljes átmosása 
- Kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése
 - Kültéri egység hőcserélőjének, burkolatának vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése
 - Kültéri egység hőcserélőjének, burkolatának teljes átmosása 
 - Próbaüzem, kifújt levegő hőmérsékletet mérése
 - Klímaberendezés karbantartási jegyzőkönyv hitelesítése.