Menü

Tosot by Gree

A magyar piacon 2015 végén jelent meg a TOSOT, amely egy úgynevezett OEM márka (kifejezés arra a szituációra utal, amikor egy vállalat az eredeti gyártótól megvesz valamilyen terméket, majd mint sajátját adja tovább) és a Gree Electric nevű kínai nagyvállalat tulajdonában áll. A márkanév egy mozaikszó, amely a Technology ("technológia"), Original ("eredeti"), Style ("stílus"), Outstanding ("kiemelkedő"), Trust ("bizalom") kifejezések első betűiből áll össze.

A Gree Electric aprócska üzemként indult, mintegy 200 munkással és évi húszezer ablakba szerelhető klímaberendezés legyártására alkalmas felszereléssel. A kilencvenes évek eleji szerény kezdet óta azonban hatalmas fejlődésen ment keresztül a vállalat, hiszen mára az egyik legismertebb névnek számít az iparágban. A cég portfóliójában nem csak lakossági és ipari légkondícionálók, hanem egyéb általános háztartási és ipari eszközök is szerepelnek. A mennyiség mellett a minőség is elsődleges szempont a gyártó számára.

Maga a Gree Electric Magyarországon számos termékkel van jelen, azonban TOSOT márkanévvel a hazai piacon csak kisebb teljesítményű, inverteres split kialakítású lakossági klímaberendezéseket forgalmaznak. A készülékek 3 évre szóló kiterjesztett garanciával rendelkeznek.

TOSOT 
Technology (Technológia)
Original (Eredetiség)
Style (Stílus)
Outstanding (Kiemelkedő)
Trust (Bizalom)